ještě je co tunelovat ...

Topolánek "vlezdoprdelka"

Ilustrace
To co nám Topolánek předvedl 21.2.2010 v "Moravec-Show" bylo opravdu to známé
chytání se stébla tonoucího se ... respektive vytunelování vlastních zásad a názorů.

8 let kritizoval "Vaška z Hradu" za opoziční smlouvu, ale najednou stejnou formu spolupráce
nabízí M.Zemanovi v případě volební spoluvýhry - sice mezi řádky, ale velmi přímočaře.
Opravdu jsem koukal s otevřenými ústy a vůbec nemohl uvěřit tomu,
co to najednou předseda "modrých strak" podbízivě vykládá!

Topolánkův nepřehlédnutelný servilní přístup k M.Zemanovi a absence kritiky byli tak evidentní,
že jasně ukazovali snahu vyžebrat si přízeň.
Třešničkou na pomyslném dortu potupy bylo to, že "Pán velkomožný" Zeman se tím opravdu
nepokrytě bavil, odpověď na tuto snahu však byla kritika a zesměšnění vlezdoprdelky.
Vrcholem potupy páně Topolánka bylo to, že na kritiku ODS, jejich členů i "kamarádíčků"
byly odvetou pouze opatrné reakce, pernamentní klaunský škleb
a snaha stále se všemu neupřímně smát (asi se to naučil od Langera).
Pochybuji, že by to bylo jen starostí o zdraví oponenta v diskuzi ...

Koukám, že ztráta volebních preferencí je přímo úměrná se ztrátou lidské,
občanské a stranické (pokud nějaká vůbec existuje) hrdosti.

Bože, jak hluboko je politik schopen se ohnout a ponížit, když mu teče do bot?
Nebo tu snad je už něco zpunktováno a po volbách nás čeká překvápko ???
-
 zpravy.idnes.cz/zeman-vytkl-topolankovi-obstrukce-a-vyjimecne-chvalil-novinare-p86-/domaci.asp?c=A100221_134154_domaci_klu 

 zpravy.idnes.cz/chalupari-topolanek-zeman-slouf-a-dalik-fc3-/nazory.asp?c=A080806_193715_nazory_dp
-
Bitva o koryta nezná důstojnost, korektnost, ani čest.
Takže asi bude zase po volbách v alejích nablito ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------
 

26.3.2010 - Otevřený dopis členky ODS svým spolustraníkům: Topolánek již dávno nemá být předsedou

    Vážení kolegové,
dovolte mi také několik bodů k současné situaci.

1) Patřím k lidem, kteří se domnívají, že Mirek Topolánek již dávno NEMÁ být předsedou ODS - měl-li se vůbec kdy předsedou liberálně konzervativní strany stát člověk s tímto naturelem.

2) Domnívám se, že MT udělal za poslední roky mnoho PODSTATNĚ horších a ZÁSADNĚJŠÍCH chyb (přehlížení/neřešení problému boomu černých duší, účelový lisabonský veletoč, Toskánsko a problematické vazby s Markem Dalíkem, svévolné porušování usnesení Kongresu, nekomunikace se členskou základnou, odklon od vítězného volebního programu atd, atd....)

3) My, jako členská základna jsme tyto chyby přehlíželi, či se k nim přinejmenším stavěli benevolentně a nebyli jsme schopni z těchto fatálních chyb vyvodit patřičné důsledky. To my jsme v Mirku Topolánkovi vytvořili dojem, že chyby je dovoleno dělat, aniž by se za ně muselo platit, aniž by se z nich musela vyvozovat odpovědnost. A je také potřeba si uvědomit, že to byly právě tyto chyby, které ODS připravily o nemalou část voličů - nezbývá než doufat, že ne nevratně.

4) Pokud jsme Mirku Topolánkovi dokázali tolerovat ony zásadní chyby (viz bod 2), pak NECHÁPU, proč je nyní tolik povyku kvůli několika - V ZÁSADĚ BANÁLNÍM výrokům vyřčeným při focení pro nějaký časopis.

5) Problém zvaný Mirek Topolánek jsme jako členská základna měli řešit DOSTATEČNĚ VČAS a DOSTATEČNĚ DŮRAZNĚ. Pokud bychom to totiž byli udělali, nenacházeli bychom se nyní v takovéto situaci.

6) Ať se to tedy komu líbí, nebo nelíbí, za současnou situaci jsme jako členové ODS zodpovědní všichni!!! Někteří svou laxností a benevolencí. Jiní tím, že svou kritiku neříkali dostatečně nahlas, a nebo nebyli schopni o svých argumentech přesvědčit většinu.

7 ) AŤ již s Topolánkem nebo bez Topolánka, ODS parlamentní volby vyhrát nemůže. Jediné, o co se v tuto chvíli ještě hraje je velikost volební porážky.

8 ) Nevidím sebemenší důvod, proč by naše vedení mělo svými, mnohdy až hysterickými výroky, přispívat k tomu, aby ona porážka byla co největší. Nechápu, proč lidé z našeho vedení svým chováním de facto nahrávají vítězství Jiřího Paroubka. A už vůbec nechápu, proč jsou to TI SAMÍ LIDÉ, kteří nám ještě nedávno tvrdili, že bez Topolánka to nepůjde.... Teď není čas na hysterii. Teď není čas přilévat olej do ohně. Teď bychom se všichni měli snažit, aby se situace uklidnila.

9 ) ODS parlamentní volby prohraje. ODS si parlamentní volby prohraje SVOU VLASTNÍ VINOU. ODS se MUSÍ Z PROHRY POUČIT. Musíme se rozhodnout, zda má ODS být pravicovou, eurorealistickou stranou nebo jakousi programově rozplizlou středovou catch-all party. ODS se musí rozhodnout, zda chce být stranou živých lidí nebo fiktivních černých duší, sloužících nejrůznějším partikulárním zájmům. ODS se musí vnitřně sjednotit a opět najít konsenzus nad stěžejními programovými tématy - pokud chceme mít VIZI, kam směřovat Českou republiku, musíme mít nejprve VIZI, kam směřujeme my, jako ODS.

Tohle vše nás čeká a já pevně doufám, že po volbách najdeme odvahu tyto úkoly vyřešit. A že najdeme odvahu nevolit stále dokola do vysokých stranických funkcí tytéž lidi, kteří současnou, mimořádně vážnou, situaci v ODS zavinili (a to zdaleka nemluvím jen o MT!!!).

S pozdravem, Karolina Stonjeková

 

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.